Kombi ve Klima Montajı

Kombi ve Klima Montajı

Kombi Montajı Nasıl Yapılır

Kombi montajına başlamadan önce ilk olarak monte edilecek yerin belirlenmesi gerekir. Kombi için en uygunu baca borusunun uzun olmayacağı bir mesafedir. Çünkü baca borusunun uzun olması kombinin çalışmasında çeşitli problem ve arızalara neden olabilir. Ayrıca kombi bacasının yukarı doğru eğimli olmamasına da dikkat edilmelidir. Aksi taktirde yoğunlaşan suyun kombinin fan motoruna doğru akması sonucu parçalar yanabilir.

  1. Kombinin nereye takılacağı belirlendikten sonra belirlenen duvara matkap yardımı ile askı bağlantıları monte edilir. (Kombinin ağırlığını kaldırabilecek askı bağlantı ve ekipmanları kullanılmalıdır.)
  2. Daha sonra kombiyle birlikte verilen hermetik baca çıkışı için şartnamede istenilen koşullara göre yer açılır.
  3. Sıcak ve soğuk su tesisat boruları alt bağlantı setleri ile bağlanarak kombiye monte edilir. (Kombinin alt bağlantı setlerinin CE Standardına göre üretilmiş olması gerekir.)
  4. Tesisat yapıldıktan sonra tesisat gidiş dönüş bağlantıları, olası bir sorunla karşılaşılmaması amacıyla kontrol edilir. (Montaj sırasında plastik alt bağlantı seti, 2 tane vana ve pislik tutucu kullanılır.)
  5. Alt bağlantı setleri bağlandıktan sonra tesisata su dolumu gerçekleştirilir ve su kaçağının olup olmadığı tespit edilir. (Su dolumunu gerçekleştirdikten sonra peteklerden hava alma işlemini unutmayın.)
  6. Gaz bağlantısı yapılır, gaz kaçağı olup olmadığına bakılır.
  7. Eğer yoğuşmalı kombi montajı yapılıyorsa yoğuşma giderinin olması gerekir.
  8. Kombi montajı için gerekli olan kalorifer, su ve doğalgaz tesisatı yoksa gerekli işlemler ekstra ücretlendirme karşılığında yapılır.
  9. Montaj için gerekli olan ek baca, kombi dolabı gibi malzemeleri de ekstra ücret karşılığında temin edebilirsiniz.
  10. Tüm bu eksiklerin de giderilmesinin ardından yukarıdaki adımlar takip edilerek kombi montajı tamamlanır.

Dikkat!

Kombi bağlantısı ve montajı, üretici firmanın ve gaz dağıtım şirketinin şartnamelerine uygun şekilde yapılmadığında hem can hem de mal güvenliğiniz riske girer. Ayrıca şartnameye uygun monte edilmeyen kombinin açılışı ve gaz açılışı da olmaz yani cihazı kullanamazsınız. Dolayısıyla önerimiz özellikle de güvenliğiniz açısından kombi montajı konusunda sertifikalı kişilerden yardım almanızdır. Bu önemli hususu dikkate alın ve kombi montajını kendiniz yapmayın ya da işin ehli olmayan kişilere yaptırmayın.

Klima Montajı Nasıl Yapılır

Klimalar yaşam alanlarındaki havanın dengesini en iyi şekilde sağlayan elektronik cihazlar arasında yer almaktadır. Oturma odalarına yatak odalarına mutfak salon ve iş yerlerinin çeşitli ortamlarında kullanılan klimalar her türlü yaşam alanına önemli bir uyum sağlamaktadır. Klima nasıl takılır? sorusu da bu cihazların kullanımı açısından büyük bir önem taşımaktadır. Öncelikle klima takma son derece önemli bir hizmet olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Klima teknik servisi olarak sizlere hem klima sökme takma işlemlerinde profesyonel bir hizmet sunuyoruz. Standartlarımızın yüksek olması bu süreçte bizden alacağınız hizmet kalitesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Klima sökme ve takma işlemlerinde profesyonel olan firmamız özellikle klima montajı işlemlerini yaparken doğru yer seçimine önem vermektedir.

Klima nasıl takılır? sorusu en çok merak edilen konulardan biridir. Klimalarınızın uygun bir şekilde monte edilebilmesi için mutlaka bulunduğunuz mekânda doğru bir yere takılması gerekmektedir. Böylece hem çok daha yüksek bir verim alabilir hem de enerji tasarrufunu daha iyi bir şekilde sağlama şansı elde edebilirsiniz.

Klima montajı işlemi yapılırken öncelikle montajının yapılacağı yer konusunda iyi bir analiz yapılması gerekmektedir. Bu süreçte firma çalışanlarımız sizlere klimanın en verimli çalışabileceği yerini tespiti konusunda ücretsiz destek sunmaktadır. Sonrasında en iyi şekilde klimanın iç ve dış motorlarının montajının yapılması sağlanmaktadır.

Klima nereye takılmalı? ve Klima nasıl takılır? Öncelikli olarak iç ve dış ünitenin önünün açık olması gerekmektedir. İç ünitenin takılacağı yerleri sıralamak gerekirse

Klima iç ünitesini önünü kapatan eşya, kolon ve duvar gibi nesneler cihazın verimliliği düşürmektedir. Yeterince hava devir daimi olmadığından dolayı klima performans düşmekte ve çok fazla elektrik harcamaktadır.

Klima iç ünitesi binanın taşıyıcı kolonlarının üstüne asılmamalıdır. Kolonlarda açılacak delikler binaya zarar verebilmektedir. Bu askı saçı için ve gaz boruları geçirmek için

Klima iç ünitesi tavana sıfır şekilde asılmamalıdır. Klima bakım zamanı ve klima arıza ve tamir durumunda dış kasasının rahat çıkarılabilecek pozisyonda olması gerekmektedir.

Elektrik tesisatı yakın olmalı

Askı saçının takılacağı yerde elektrik tesisat bulunmaması gerekir

Askı saçını asılacağı duvarın sağlam olması gerekir. Dübellerin çok iyi tutarak klimanın iç ünitesinin düşmesi engellemesi gerekir.

Paylaş :